CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 06.04.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Kontroly hazardu olomouckými celníky

Olomoučtí celníci se při svých kontrolách zaměřili na potírání nelegálního hazardu. Celkem 20 provedených kontrol, 33 zadržených technických herních zařízení a hotovost ve výši bezmála osm tisíc korun, jsou výsledkem jejich březnových kontrolních akcí. 

Olomoučtí celníci se při svém výkonu služby zaměřili na kontroly provozování hazardních her. Nejprve zmapovali situaci v kraji a ověřili potřebná povolení. Poté zjišťovali odpovědné osoby a zadržovali technická zařízení, která nebyla řádně povolena.

Za poslední čtyři týdny zrealizovali 20 kontrol na Olomoucku (2 zajištěná zařízení), Přerovsku (13 zajištěných zařízení), Šumpersku (6 zajištěných zařízení), Prostějovsku (12 zajištěných zařízení) a Jesenicku. V devíti případech neměly herny žádná povolení k provozování hazardních her. V 11 případech se jednalo o porušení podmínek stanovených v povolení. Celníci tak v hernách zadrželi 33 herních zařízení a hotovost ve výši bezmála osm tisíc korun, která byla určena k výplatě výher.

Za nepovolené provozování hazardní hry hrozí dotčeným osobám pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí zadržených přístrojů i hotovosti.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci. Tisková zpráva je zveřejněna na webových stránkách Celní správy České republiky www.celnisprava.cz.

Výsledky celorepublikové kontrolní akce „STAR“, zaměřené na hazard najdete zde:
Odkaz na tiskovou zprávu Generálního ředitelství cel (foto a video)


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky