CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 29.03.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci zadrželi lysohlávky

Téměř 300 kusů sušených drobných hub lysohlávek a několik gramů marihuany zadrželi olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly v blízkosti obce Bělotín na Přerovsku.

Olomoučtí celníci prováděli běžné kontroly na silnici v blízkosti obce Bělotín. Krátce po poledni zastavili vozidlo VW Passat Variant s českou poznávací značkou. Čtyřiadvacetiletý řidič a dva spolujezdci ve věku 25 let tvrdili, že jedou z lyží z Jeseníků domů. Když celníci zkontrolovali vnitřní prostor vozidla, našli v osobním batohu, sportovní tašce a pod sedačkou spolujezdce různé plechové a umělohmotné dózy s víčkem. Ty obsahovaly sušené rostliny připomínající marihuanu, dále mikrováhu a drobné sušené houby. Osádka vozidla potvrdila, že se jedná o lysohlávky a marihuanu, a to pro jejich osobní potřebu. Celníci celkem zajistili 254 kusů sušených hub lysohlávek a bezmála dvacet gramů marihuany.

Mužům teď hrozí za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy odnětí svobody až na pět let nebo peněžitý trest.

Není to ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zadrželi omamné psychotropní látky. V loňském roce zajistili více než 900 gramů různých omamných psychotropních látek jako je pervitin, hašiš, kokain, aj.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci. Tisková zpráva je zveřejněna na webových stránkách Celní správy České republiky www.celnisprava.cz.


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky