CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 16.03.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci zadrželi tři kilogramy marihuany

​Téměř tři kilogramy marihuany zadrželi olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly v blízkosti obce Kojetín na Přerovsku.

Olomoučtí celníci prováděli běžné kontroly na silnici v blízkosti obce Kojetín. Krátce před polednem zastavili vytipovanou dodávku Peugeot Boxer s českou poznávací značkou. Sedmačtyřicetiletý řidič tvrdil, že jede do Olomouce a veze zbytek stavebního materiálu z rozvozu. Když celníci zkontrolovali nákladový prostor vozidla, našli igelitovou tašku a kartonovou krabici, které obsahovaly sušené rostliny připomínající marihuanu. Celníci zajistili bezmála tři kilogramy sušiny marihuany.

Není to ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zadrželi omamné psychotropní látky. V loňském roce zajistili více než 11 tisíc kusů léků s pseudoefedrinem.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy teď muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici a fotodokumentaci. Tisková zpráva je zveřejněna na webových stránkách Celní správy České republiky www.celnisprava.cz. Případ byl předán Policii České republiky.


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky