CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 22.10.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci zjistili v regionu nelegální herny

​Olomoučtí celníci zjistili v regionu 8 nelegálních heren, kde zajistili 43 automatů.

Příslušníci Celního úřadu pro Olomoucký kraj provedli od července do dnešního dne bezmála 40 kontrol, z nichž bylo 15 pozitivních. Odhalili tak 8 nelegálních heren, kde kontrolované osoby provozovaly hazardní hry, k nimž nebyla udělena příslušná povolení dle zákona o hazardních hrách.

V dalších provozovnách celníci objevili i jiné nedostatky v provozování hazardních her,   například nedodržení minimálního počtu provozovaných herních pozic, nedodržení provozní doby, umožnění nahlížení do vnitřních částí herního prostoru, neprovádění řádné identifikace a evidence návštěvníků herny, neplatná registrační známka či chybějící informační sdělení, neumožnění současné hry nejméně u třech stolů živé hry po celou provozní dobu kasína, aj.

Při těchto kontrolách zajistili celníci 43 kusů výherních automatů, tzv. kvízomatů, a to různých typů. Například Quizard, Hollywood Popcorn, Jewel, Golden Horse či Diascope.  Ve třech případech byla zajištěna i hotovost pocházející z provozovaného hazardu, a to ve výši více než 50 tisíc korun. 

Celníci odvezli nelegální technická herní zařízení z provozoven v Lipníku nad Bečvou, Prostějově, Vidnavě, Kojetíně a Jeseníku do celních skladů. V pátrání po nelegálním hazardu budou olomoučtí celníci pokračovat i nadále. Zjištěná porušení zákona o hazardních hrách budou projednána v rámci správního řízení, při nichž provozovatelům hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a zabrání či propadnutí veškerého herního zařízení, jež k provozování nelegální hry sloužilo.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci.

Tisková zpráva je zveřejněna na webových stránkách Celní správy České republiky zde: www.celnisprava.cz


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky