CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 07.06.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci zachytili pašované cigarety

Nelegálně přepravované cigarety a tabák odhalili ve čtvrtek odpoledne příslušníci oddělení Mobilního dohledu z Celního úřadu pro Olomoucký kraj, když prováděli kontroly v železniční dopravě. Celníci zboží bez platných dokladů zadrželi a nepropustili na český trh.

V rámci pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu si hlídka vybrala vlakový spoj na trase ve směru Hranice na Moravě – Olomouc. Krátce před čtvrtou hodinou odpoledne si celníci ke kontrole vytipovali třiasedmdesátiletou ženu české národnosti, která u sebe měla větší počet zavazadel. Po přistoupení k fyzické kontrole se celníci nestačili divit. Ve třech zavazadlech totiž nalezli celkem 6600 kusů cigaret, které nebyly označeny tabákovými nálepkami a téměř dva kilogramy neznačeného řezaného tabáku.

Kontrolovaná osoba nebyla schopna k výše uvedenému zboží předložit jakýkoliv doklad, který by prokazoval jeho řádné zdanění. Později také vypověděla, že tabákové výrobky veze z Polska, kde je koupila od přibližně čtyřicetiletého muže za devatenáct tisíc korun.

Daňový únik byl předběžně vyčíslen na částku 30 520 korun. Žena je nyní prověřována pro podezření ze spáchání trestného činu krácení daně a trestného činu porušování práv k ochranné známce a jiným označením. Cestující teď hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody v rozmezí 12 měsíců až 5 let. Případ nadále řeší odbor Pátrání Generálního ředitelství cel.


por. Mgr. David Kubenz
Tiskový mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 725 597 494

e-mail: D.Kubenz@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky