CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Pardubicích 22.07.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

O víkendu celníci zajišťovali drogy

V minulých třech dnech se pardubičtí celníci zaměřili na vyhledávání drog v okresech Svitavy a Ústí nad Orlicí. Od pátku do neděle se jim podařilo vypátrat pět pachatelů, kteří jednali proti zákonu a měli u sebe zakázané látky.

V pátek 19. 7. 2013 pracovníci celní správy našli na parkovišti ve Svitavách v tašce dvacetišestiletého občana z Čech injekční stříkačku se šesti gramy pravděpodobně opia. Muž hlídce přiznal, že droga je jeho, že si ji sám vyrobil.

Následující den si celnická hlídka ve Svitavách vybrala ke kontrole osobní auto   dvacetidvouletého českého státního příslušníka. Ten ve svém batohu ukrýval dva gramy pervitinu a jeden gram marihuany.

V neděli 21. 7. 2013 celníci zastavili ve Svitavách vozidlo se dvěma českými občany. Po důkladné kontrole tašky spolujezdce vyšlo najevo, že v přední kapse schoval skleněnou lahvičku s osmi gramy marihuany. Muž celníkům tvrdil, že ji našel.

Týž den byla celní správa úspěšná i na železnici v okrese Ústí nad Orlicí. Muž z Čech se pokusil propašovat v osobním zavazadle plastovou krabičku s 20 gramy marihuany.

V neděli 21. 7. 2013 celníci prověřili také účastníka hudební akce, která se konala v katastru obce Králíky. V útrobách batohu českého státního příslušníka objevili plastový sáček, který obsahoval 25 gramů marihuany.

V minulých dnech se celnické hlídce podařilo odhalit pašeráka Extáze. Našla u něho celkem 59 tablet, které ukrýval v plastovém pytli, který připevnil na své tělo.

Celní správa zakázané zboží zajistila. Delikventům hrozí za nedovolené nakládání s omamnými a psychotropními látkami až pětileté vězení.


por. Ing. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj 
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky