CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02    Pardubice

V Pardubicích 19.05.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Zdrogovaná za volantem, chytili ji celníci

Žena řídila pod vlivem drog a několik gramů jich i převážela, to je výsledek silniční kontroly pardubických celníků.

Dne 18. května hlídka pátrala na silnici I/43 u obce Hradec nad Svitavou po zboží, které uniklo celnímu dohledu. Zastavila osobní vozidlo, jež řídila 37letá žena. Ta ve svém zavazadle ukrývala injekční stříkačku s bílou krystalickou látkou, zřejmě se jednalo o pervitin, a to v množství 2,2 g. Celníkům bylo chování řidičky podezřelé, domnívali se, že je pod vlivem návykových látek.  Pro věcnou nepříslušnost přivolali k případu příslušníky Policie ČR a požádali je, aby jejich domněnku prověřili. Narkotest podezření potvrdil, neboť pozitivně reagoval na amfetamin.

V letošním roce pardubičtí celníci odhalili na silnici dosud 17 případů nelegálního držení omamných a psychotropních látek a surovin k jejich výrobě. Zadrželi celkem 4 490 g marihuany, 1,3 g hašiše, 5702 tablet léků zneužívaných k výrobě pervitinu.   

Zfetovaného řidiče celníci nezastavili poprvé. Podobný případ zadokumentoval i Celní úřad pro Zlínský kraj.  Zde je odkaz na tiskovou zprávu:
http://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-zlinsky-kraj/tiskove-zpravy/2014/Stranky/hlidka-zlinskych-celniku-zadrzela-zfetovaneho-ridice.aspx .


por. Ing. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj 
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky