CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02    Pardubice

V Pardubicích 25.11.2016


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Reakce na článek Agenda EET a častější kontroly berňáku navýší v kraji počty úředníků

 

Citace části článku, který vyšel  dne 24. listopadu 2016 na webu iDnes. cz, region Pardubický kraj.
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/eet-a-kontroly-navysi-pocty-uredniku-dwi-/pardubice-zpravy.aspx?c=A161124_2288059_pardubice-zpravy_jah 

„„Na druhou stranu mě mrzí, že se dva roky před tím ze Svitav odstěhovali celníci do České Třebové, kde se připravuje velká rekonstrukce celního úřadu. Ukazuje to na nekoncepčnost státní politiky nejen kvůli do budoucna uvažovaným jednotným inkasním místům,“ naráží David Šimek na připravovanou spolupráci finanční a celní správy v rámci boje proti daňovým únikům.“

Od 1. ledna 2013 platí zákon č. 17/2012 Sb., o Celní správě České republiky. V § 6 tohoto zákona se praví, že územní pracoviště celního úřadu, které se nenachází v jeho sídle, stanovuje ministerstvo financí vyhláškou (č. 285/2012). Celní úřad pro Pardubický kraj má své územní pracoviště v  České Třebové. Přesun byl tedy zapříčiněn změnou legislativy.

Tvrzení starosty města Svitavy Davida Šimka o tom, že se celníci odstěhovali ze Svitav, nejsou pravdivá. Svou budovu totiž celní správa neopustila, využívá ji pro potřeby dohledových činností a pro další účely plynoucí ze svěřených kompetencí. Dokonce zde po určitou dobu celníci poskytovali servis pro tamní vývozce, kteří tak nemuseli  pro vyřízení některých celních dokladů dojíždět do České Třebové. Po čase však byla tato služba pro malý zájem ze strany dopravců a obchodní veřejnosti zrušena.

Celní správa tedy stále působí ve Svitavách, ač v omezenějším rozsahu než v minulosti, a již nyní spolupracuje s finanční správou při potírání daňových podvodů v  tomto regionu.


por. Ing. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky