CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02    Pardubice

V Pardubicích 29.03.2016


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Tisíce hraček zadrželi celníci, mají podezření, že jde o padělky

Pardubičtí celníci si před několika dny vybrali ke kontrole kontejner z čínským zbožím a prověřili celkem 631 kartonů. V několika z nich našli 16 796 kusů plastových balónků, dívčích triček a přepravní tašky na kolečkách.  Balónky byly ve tvaru známých filmových a pohádkových postaviček a trička byly s jejich potiskem. Tašky svým designem připomínaly výrobky renomované značky. Jejich provedení a kvalita však napovídaly, že nejsou originální. Celníci je tedy zadrželi a převezli do svého skladu.

Případ je nyní ve fázi šetření a může skončit až u soudu. Vlastníci ochranných známek vyčíslili škodu, která by vznikla prodejem napodobenin, na téměř 12 milionů korun.

Celní úředníci se s podobným prohřeškem zabývali již v únoru. Zadrželi více než 13 000 kusů padělků kancelářských potřeb, ručníků, obuvi atd. v hodnotě originálů za více než sedm milionů Kč. V nejbližších dnech rozhodnou o jejich zničení.

Za celý loňský rok je bilance ještě zajímavější. V jejich síti skončilo téměř 170 000 kusů falsifikátů za 120 milionů Kč. Tyto výsledky řadí pardubický celní úřad v celorepublikovém srovnání na přední pozice a lze tvrdit, že si udržuje na poli boje proti padělkům vysokou úroveň. Za rok předchozí se totiž hodnoty téměř neliší.    
   


por. Ing. Tomáš Culek
zástupce tiskového mluvčího
Celní úřad pro Pardubický kraj
466797312
720749822
t.culek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky