CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02    Pardubice

V Pardubicích 15.05.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Celníci zlikvidovali falešné boty

Pardubičtí celníci nechali zlikvidovat několik tisíc padělků obuvi za miliony korun. Falsifikáty nejprve prošly drtičkou a poté skončily ve spalovně.

Celní kontroloři zadrželi napodobeniny z Číny koncem ledna letošního roku na překladišti v České Třebové. Označení na obuvi se na první pohled jevilo jako bezproblémové, když však z něho odstranili kus textilie, rázem drželi výrobek světoznámě značky.

Kdyby se všech 3 000 párů podařilo prodat koncovým zákazníkům jako originály, majiteli ochranné známky by vznikla škoda přes osm milionů korun.

Zničení předcházela komunikace s majitelem ochranné známky, který odsouhlasil, že zboží není pravé. Celou záležitost celní úředníci vyřídili takzvaným zjednodušeným postupem. Což znamená, že jsou - li splněny zákonné podmínky, soud nerozhoduje o porušení příslušných práv a řízení se tak značně urychlí. Jinak může spor trvat i několik let.

Celní orgány nabízí padělky k humanitárním účelům, pokud z nich lze odstranit ochranné známky, loga nebo značky. V opačném případě je likvidují.


por. Ing. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky