CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02 Pardubice

V Pardubicích 27.09.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Záchyt neznačených tabákových výrobků v Pardubicích

Pardubičtí celníci ve spolupráci s Policií ČR odhalili o víkendu 90 000 kusů neznačených tabákových výrobků.
V sobotu v odpoledních hodinách byla hlídka celní správy kontaktována operačním střediskem k provedení celní kontroly v okrese Chrudim. Po příjezdu na místo celníci zjistili, že se jedná o kontrolu osobního vozidla zn. Mercedes polské imatrikulace. V autě se nacházel řidič prokazující se občanským průkazem vyfoceným v mobilním telefonu bez dalších osobních dokladů, dokladů k vozidlu či dokladů ke zboží. 
Při kontrole hlídka nalezla v zavazadlovém prostoru 12 kartonových krabic bílé barvy a dalších 6 krabic na zadních sedadlech vozidla, které obsahovaly kartony cigaret. Celkem bylo objeveno 90 000 kusů cigaret zn. Marlboro bez tabákových nálepek.  Únik na spotřební dani byl vyčíslen ve výši více než 300 000 korun. 
Případ byl předán k dalšímu šetření Odboru pátrání Generálního ředitelství cel. Řidiči hrozí obvinění z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. V případě jeho prokázání pak může být potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři roky nebo zákazem činnosti.


por. Mgr. Ludmila Říhová Zezulová, Dis.
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: l.rihova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky