CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02 Pardubice

V Pardubicích 06.11.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Společná kontrolní akce přináší výsledky

V závěru měsíce října realizovali pardubičtí a královéhradečtí celníci společnou kontrolní akci zaměřenou na dodržování zákonů České republiky v souvislosti s nelegálními přepravami zájmového zboží. V průběhu této akce v příhraničních oblastech s Polskou republikou zkontrolovali celkem 127 vozidel a 132 osob. 
V rámci dvoudenní akce zajistili celníci 70 litrů motorové nafty, 1000 kusů cigaret a 315 g zahřívaného tabáku bez platné tabákové nálepky, 190 kusů tablet s obsahem pseudoefedrinu, sloužících k výrobě metamfetaminu (pervitinu) a 37,9 gramů marihuany. Zinkasovali rovněž 9.700 korun za neuhrazené nedoplatky za dopravní pokuty.
Převážející, u nichž byly zjištěny daňové přestupky (dovoz nadlimitního zboží zatíženého spotřební daní), byli postoupeni do správního řízení, jehož výsledkem může být doměření spotřební daně, vysloveno propadnutí věci a uložena pokuta. Osoby, u kterých bylo zjištěno držení a převoz omamných a psychotropních látek, byly z důvodu věcné nepříslušnosti předány příslušnému policejnímu orgánu k dalšímu šetření.
Již druhá letošní akce smíšených mobilních hlídek pardubických a královéhradeckých celníků byla hodnocena pozitivně jak ze strany veřejnosti, tak i ze strany hlídek. Kontrolovaní často využili příležitosti urovnat si nejasnosti v dovozních limitech, či potvrdit si informaci, že je celní správa oprávněna, při zjištění neuhrazené pokuty uložené v souvislosti s dopravním přestupkem, požadovat její uhrazení a v případě neuhrazení na místě odebrat registrační značku vozidla nebo přiložit „botičku“.


por. Mgr. Ludmila Říhová Zezulová, Dis.
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: l.rihova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky