CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Plzeňský kraj
Antonína Uxy 11
P.O. Box 88
303 88 Plzeň

V Plzni 10.09.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Plzeňský kraj

Nezdaněné pivo, drogy i hrací automaty

Několik zajímavých záchytů se podařilo plzeňským celníkům během pár dní na konci srpna. Odhalili jak případy nezdaněného piva, tak drogy i nelegální hrací automaty.

V pátek 28. srpna na silnici č. I/26 zastavila hlídka mobilního dohledu v rámci běžné kontrolní činnosti dodávku s více než 350 litry piv. Na výzvu celníků řidič nebyl schopen doložit doklad prokazující zdanění vybraných výrobků na území ČR a sdělil, že lahve byly zakoupeny v Německu. V příhraničních oblastech Plzeňského kraje se s obdobnými případy celníci setkávají často, v červenci zadrželi nezdaněné pivo ve dvou případech v množství téměř 1300 litrů. Vybrané výrobky (pivo, víno, lihoviny) mohou být dovezeny do ČR za účelem jejich následného prodeje pouze se stanovenými doklady prokazujícími zaplacení spotřební daně v ČR. Celní úřad zboží zajistil a porušení předpisů budou řešena ve správním řízení.

Tentýž den, tentokrát v obci Chrást, vytipovala celní hlídka ke kontrole odstavené vozidlo, ve kterém se nacházeli dva mladí muži ve věku 22 a 20 let. Když celníci oba muže vyzvali, aby si vystoupili a vzali s sebou i svoje osobní věci a oblečení, vypadl z mikiny spolujezdce malý sáček s krystalickou látkou bílé barvy. Následným testováním bylo zjištěno, že se jedná o 1,13 g metamfetaminu. Spolujezdec poté přiznal, že má u sebe ještě další sáček s 6,04 g marihuany. Při osobní prohlídce řidiče byl nalezen stejný sáček s bílou krystalickou látkou, ukrytý v krabičce od cigaret, po zvážení se jednalo o 0,3 gramu metamfetaminu. Případ byl z důvodu věcné nepříslušnosti předán k dalšímu šetření Policii ČR.

Celní úřad pro Plzeňský kraj se poslední srpnový týden také zapojil do celostátní kontrolní akce „GARDE" se zaměřením na vyhledávání nelegálního hazardu. Na Klatovsku plzeňští celníci zadrželi 4 kusy technických zařízení v hodnotě 400 000 korun, konkrétně se jednalo o kvízomaty typu Pegasus. Ve správním řízení hrozí za nepovolené provozování hazardní hry provozovateli pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí zadržených přístrojů. 


por. Mgr. Bc. Marcela Kašparová
Tisková mluvčí CÚ pro Plzeňský kraj
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 703 490 655
fax: +420 377 326 130
e-mail: mkasparova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky