CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Středočeský kraj
Washingtonova 11
110 00 Praha 1

V Praze 30.08.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

Slovák do ČR pašoval cigarety a tabák

Téměř 50 000 nezdaněných cigaret a 75 kg tabáku zajistili středočeští celníci při běžné kontrole vozidel na 42. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Dluh na cle a daních dosáhl bez pár korun
385 000 Kč.

Koncem minulého týdne si při noční směně hlídka středočeských celníků vytipovala ke kontrole modrou Škodu Octavii combi, ve které cestoval muž slovenské národnosti. Celníci se při kontrole zaměřili zejména na přepravu vybraných výrobků (alkohol, cigarety, tabák, minerální oleje atd.) a na pátrání po omamných a psychotropních látkách.

Na dotaz celníků, zda veze alkohol, cigarety, či jiné zboží podléhající zákazům či omezení řidič odpověděl, že nic takového neveze. Následnou kontrolou hlídka zjistila, že se ve vozidle i v zavazadlovém prostoru, ukryté pod dekami, nachází papírové krabice a jutové pytle plné kartonů cigaret a tabáku. Cigarety značky Marlboro red a Marlboro gold byly v krabičkách neoznačených tabákovou nálepkou (kolkem). Na místě u řidiče byla pod koberečkem ukryta finanční hotovost ve více měnách, jejíž hodnota byla vyčíslena na 80 000 korun.

Cigarety a tabák byly zajištěny a bylo zahájeno trestní řízení o krácení daní a porušení předpisů o nálepkách k označení zboží. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, cigarety a tabák budou zničeny pod celním dohledem a muž bude muset uhradit vyměřené CLO, SPD a DPH. Finanční hotovost, která byla ve vozidle nalezena a následně zajištěna bude sloužit, pokud tak soud rozhodne, k částečnému uhrazení dluhu. Na základě těchto skutečností byl muž zajištěn, protože vzniklo podezření ze spáchání trestného činu.


nprap. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky