CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Středočeský kraj
Washingtonova 11
110 00 Praha 1

V Praze 15.10.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

Řidič netušil, jak se mu zbraň dostala do vozu

Nelegálně drženou zbraň vyčenichal služební pes středočeských celníků.

V úterý 13. 10. 2020 před třetí hodinou odpoledne prováděla mobilní hlídka středočeských celníků svou kontrolní činnost na 7. kilometru dálnice D7 ve směru na Slaný. Běžná kontrolní činnost byla zaměřena na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu nebo podléhajícímu zákazům a omezením.
Hlídka si ke kontrole vytipovala vozidlo Volkswagen s českou SPZ a za pomoci zvukového výstražného zařízení zastavila vozidlo v prostoru čerpací stanice AV Tank. Vozidlo řídil osmadvacetiletý muž české národnosti, který svým chováním vykazoval známky značné nervozity. Ve vozidle se kromě řidiče nacházeli dva muži ve věku 43 a 19 let a dvě ženy ve věku 37 a 35 let. Hlídka celníků přistoupila ke kontrole řidiče, spolucestujících a vozidla. Při kontrole osob i vozidla byl nasazen služební pes (fenka německého ovčáka Enny), který při kontrole vozidla označil přihrádku v palubní desce u spolujezdce. Uvnitř přihrádky se nacházela bílá igelitová taška, ve které byla střelná zbraň včetně střeliva. Konkrétně se jednalo o pistoli DUO ráže 6,35 mm a 12 kusů nábojů 6,35 mm Browning. Řidič na dotaz celníků, komu zbraň patří odpověděl, že jeho není a on ani není držitelem zbrojního průkazu. Stejné odpovědi se hlídce dostalo i od ostatních spolucestujících.
Z důvodu věcné nepříslušnosti z podezření na spáchání trestného činu nedovoleného ozbrojování, byl případ předán Policii České republiky.



nprap. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky