CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 26.03.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci odhalují ve vozidlech nezdaněné cigarety

Mobilní hlídky ústeckých celníků zaměřili v posledních dnech svou kontrolní činnost na přepravu výrobků zatížených spotřební daní. Při silničních kontrolách odhalili dva řidiče, kteří převáželi ve vozidlech větší množství nezdaněných cigaret.

V neděli (dne 24. 3.) uvízl v síti silničních kontrol jednačtyřicetiletý Asiat. Hlídka Celního úřadu pro Ústecký kraj jej zastavila v podvečer na ulici Masarykova „U Vlastního krbu“ v Teplicích. V zavazadlovém prostoru vozidla Škoda Octavia celníci objevili černý igelitový pytel plný nezdaněných cigaret. Pytel obsahoval 50 kartonů (10.000kusů) cigaret zn. Jin Ling, které postrádaly tabákové nálepky a 35 kartonů (7.000kusů) cigaret Fest s běloruskými kolky. Další volně ložené krabičky cigaret zn. Classic (260kusů) s ukrajinskými kolky a balíček tabáku (150 g) ke kouření zn. GOLEM bez tabákové nálepky  odhalili pod předním sedadlem. Únik na daních celníci vyčíslili na bezmála 55 tisíc korun.

O dva dny dříve prováděla hlídka celníků kontrolní činnost  na komunikaci I/9 v obci Dolní Podluží. Krátce před 16. hodinou si hlídka vytipovala ke kontrole dodávkové vozidlo zn. VW Multivan (RZ: Ústeckého kraje). Vozidlo řídil šestačtyřicetiletý Čech. Celníci v prostoru palubní desky před spolujezdcem nalezli jeden karton (200kusů) cigaret zn. MARBLE, které postrádaly tabákové nálepky. Mezi předními sedadly dále objevili krabici obsahující 20 kartonů (4.000kusů) cigaret MARLBORO, též bez tabákových nálepek. Únik na daních byl vyčíslen na téměř 13 tisíc korun.

Oba řidiči čelí podezření ze spáchání trestného přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

  


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky