CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 10.10.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Přímo na tržnici vařili drogy

Přímo na tržnici zřejmě vařili pervitin, zkonstatovali ústečtí celníci po kontrole jedné z příhraničních tržnic, kterou provedli v uplynulých dnech.

Mobilní hlídka celníků na tržnici s názvem KLID II v obci Dubí na Teplicku prováděla rutinní kontrolu, zaměřenou na ochranu spotřebitele a prodej či skladování tabákových výrobků. Při prohlídce řady opuštěných stánků nalezli celníci v jednom z nich skleněné kádinky, míchadla se zbytky krystalické látky a komponenty pro výrobu amfetaminu (kanystry s toluenem, kyselinou fosforečnou, hydroxid sodný a další). Celníci nasadili i služebního psa, vycvičeného na vyhledávání tabákových výrobků a drog, který označil otvor ve zdi v přízemí zděné budovy. Celníci z úkrytu vyndali igelitovou tašku s třemi sáčky s nahnědlou krystalickou látkou o hmotnosti 260 gramů. Provedený test NIK pozitivně reagoval na metamfetamin - pervitin.

Hlídka zadržela muže, který vycházel z uzavřené místnosti, v níž celníci nalezli za pomoci služebního psa v odpadkovém koši balíček s marihuanou a v pověšeném oblečení sáček s krystalickou látkou reagující jako metamfetamin.

Kromě varny a drog celníci záhy objevili v prvním patře budovy i 239 ks textilních výrobků, 29 párů obuvi a 26 kusů hodinek, kabelek a opasků, u kterých vzniklo podezření, že se jedná o zboží porušující práva duševního vlastnictví.  Zboží bylo v místnosti úhledně seřazené podle značek a složené v regálech či na ramínkách po jejím obvodu. Hodnota zajištěného zboží v ceně originálních výrobků přesahuje jeden milion korun.

Padělky celníci převezli do celního skladu, čtyřiadvacetiletého muže, omamné a psychotropní látky si na místě převzali přivolaní kriminalisté.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky