CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 17.01.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Ukryté cigarety na tržnici v Dubí

Větší množství (200 tisíc kusů) nezdaněných cigaret zajistili včera ústečtí celníci na tržnici v příhraničním městě Dubí.

Ve středu odpoledne provedli ústečtí celníci na skomírající tržnici s názvem KLID II v obci Dubí na Teplicku kontrolu, zaměřenou na ochranu spotřebitele a prodej či skladování tabákových výrobků. Při prohlídce prodejního stánku ve střední řadě tržnice, který nebyl označen obchodním názvem ani provozovatelem, označil služební pes Max prostor, kde byl později nalezen ve stropě u zadní stěny otvor. V odhaleném půdním prostoru celníci objevili v papírových kartonech a černých igelitových pytlích větší množství uskladněných neznačených cigaret. Konkrétně se jednalo o 120 tisíc kusů cigaret obchodní značky Jin Ling (Duty free) a 40 tisíc kusů cigaret Viceroy s tabákovou nálepkou Ruské federace.

Při prohlídce dalšího stánku ve střední řadě tržnice, který celníkům otevřel přítomný zástupce majitele tržnice, bylo v různých skrýších a úkrytech objeveno dalších 30 tisíc kusů cigaret Jin Lig (Duty free) a 10 tisíc ks Classic, které byly opatřeny ukrajinskou tabákovou nálepkou. Stánek a ukryty, kde byly cigarety nalezeny, označil opět služební pes Max – čtyřnohý specialista na vyhledávání tabákových vyrobků.

Celkový únik na daních a dalších poplatcích celníci vyčíslili na téměř 450 tisíc korun.

Správci daně neznačené tabákové výrobky zajistili a v rámci řízení o správním deliktu, které vedou s neznámou osobou, zřejmě rozhodnou o jejich propadnutí nebo zabrání.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky