CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 21.05.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Kontrola prodejny potravin skončila překvapením

Nejen cigarety bez platných tabákových nálepek, ale i drogy odhalili ústečtí celníci v prodejně označené Potraviny - Večerka.

V úterý odpoledne prováděla hlídka mobilního dohledu Celního úřadu pro Ústecký kraj v obci Lipová na Děčínsku kontrolní činnost v jedné z místních večerek zaměřenou na značení a řádné zdanění vybraných výrobků.

Při kontrole provozovny byl nasazen služební pes, vycvičený na vyhledávání tabákových výrobků a OPL, který nejprve označil kontrole přítomnou majitelku obchodu. Celníci v její bundě nalezli igelitový sáček s bílou krystalickou látkou o hmotnosti 6,1 gramu a v kapse kalhot digitální váhu. Po provedeném testu látka reagovala jako amfetamin. Poté čtyřnohý kolega zavedl celníky na dvorek k přístavku, resp. kůlně na nářadí, ve které nalezli pět igelitových sáčků s marihuanou o celkové hmotnosti 57,5 gramů a latexové rukavice, to vše ukryté v plechové dóze. K marihuaně se přihlásil syn majitelky, který v obchodě vypomáhal. Nakonec pes zavedl kontrolory na schodiště vedoucí do 1. patra provozovny, kde odhalili mezi dalším zbožím bezmála pět tisíc kusů cigaret různých značek bez platných tabákových nálepek.

Cigarety v hodnotě téměř 20 tisíc korun celníci zajistili a převezli do skladu pod celní dohled. Obě podezřelé osoby včetně odhalených omamných a psychotropních látek celníci předali na místě přivolané policejní hlídce k dalšímu šetření. 
    

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky