CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 21.07.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Záhada jedné večerky

V uplynulém týdnu provedli příslušníci mobilního dohledu Celního úřadu pro Ústecký kraj, na základě získaných informací, kontrolu provozovny označené Potraviny – Večerka v Žatci.

V době kontroly, zaměřené na značení vybraných výrobků, zejména cigaret, se na prodejně nacházel prodavač a provozovatelka obchodu.  Celníci důkladně zkontrolovali provozovnu i dvě vozidla (OA Opel Zafira a OA VW Passat) patřící padesátiletá provozovatelce, které stály zaparkované před prodejnou. Žádné neznačené resp. nezdaněné cigarety nenašli. Už to vypadalo, že odjedou s prázdnou. V záloze však měli čtyřnohého kolegu služebního psa Dona. Ten celníky zavedl zpět do objektu, přesněji do I. patra, do prostor, kde stálo několik skříněk. Před zraky celníků v nich bylo ukryto 184 sáčků á 150g = 27,6 kilogramů tabákové směsi a bezmála 22 tisíc kusů cigaret různých značek (JIN LING, FEST, NZ), vše bez platných tabákových nálepek. Místnost, v které hlídka celníků objevila nezdaněné tabákové výrobky, sice měl v užívání dvaadvacetiletý mladík, který v kontrolované večerce v přízemí budovy obsluhoval, nedávno ji ale pronajal dalšímu Asiatovi, což kontrolorům pohotově doložil nájemní smlouvou. O nelegálním kuřivu, coby „úlovku“ celníků samozřejmě nic nevěděl. Co věděl ale bezpečně, že nový nájemník tráví zrovna dovolenou v daleké vlasti. Případ je tak nadále v šetření. Daňový únik byl vyčíslen na 157 896 korun.

Celníci musí nyní rozluštit rébus, kdo je skutečným majitelem zajištěného kuřiva, koho za skladování nezdaněných cigaret a tabáku adresně potrestat a komu uniklou daň vyměřit.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky