CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 04.07.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Ústečtí celníci vystavili hazardu účet za první pololetí

Dvacet pět výherních hracích přístrojů, sedm kvízomatů, jedna elektromagnetická ruleta včetně hracího stolu a stolní počítač, to vše v hodnotě bezmála 3,3 milionů korun a  k tomu ještě téměř 55 tisíc korun v hotovosti již zadrželi celníci v Ústeckém kraji.

Od začátku roku 2017, kdy převzala celní správa dozorovou činnost nad nelegálním hazardem, provedli ústečtí celníci ve svém regionu 50 kontrol, zaměřených na eliminaci nelegálního hazardu a monitoring legálních heren. O tom, že jsou v boji s nelegálním hazardem úspěšní, svědčí i fakt, že odhalili nelegální herny v Ústí, Podbořanech i Teplicích, kde se herna nacházela dokonce v blízkosti základní školy.

Naposledy celníci zasahovali minulý týden, a to v Kadani. Ve dvou zdejších hernách byla provozována hazardní hra, ke které nebylo uděleno povolení. Celníci odtud odvezli pět kvízomatů a jeden výherní hrací automat v celkové hodnotě 540 tisíc korun i s klíčky od pokladniček.

Za provozování nelegálního hazardu hrozí provozovatelům pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí výherních hracích zařízení, peněz a dalšího vybavení, které k nelegálnímu hazardu sloužilo.

U legálních heren zjistili celníci porušení předpisů v šesti případech. Jednalo se o administrativní pochybení, a to nejčastěji neuvedení odpovědné osoby, či přítomnost obsluhy, která nebyla uvedena v povolení jako osoba odpovědná. Pochybením bylo i nedodržení povinnosti umístění návštěvního řádu, herního plánu či provozní doby.

Efektivní potírání nelegálního hazardu patří v současnosti k hlavním prioritám Celní správy ČR.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky