CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 17.02.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Kebab do cíle nedojel

Deset tisíc kilogramů masa přepravovaného v nevhodných podmínkách se podařilo odhalit ústeckým celníkům při silniční kontrole.

Hlídka celníků zastavila krátce po 23. hodině na komunikaci č. I/13 v katastru obce Děčín ke kontrole nákladní vozidlo s polskou registrační značkou. Kontrolou nákladového prostoru celníci zjistili, že se uvnitř nachází 12 palet se „zmrazeným“ masem.  Podle předložených dokladů se mělo jednat o kebab, který však byl přepravován v nevyhovujících podmínkách.

Chladící zařízení na vozidle bylo nefunkční, a tak místo přepravní teploty minus 18 stupňů Celsia deklarované v dokladech, se teplota v útrobách vozidla pohybovala pocitově v kladných číslech.  Celníci proto kontaktovali krajskou veterinární správu, do jejíž kompetence podezření z porušení veterinárních předpisů při přepravě živočišných produktů spadá. Ta na místo vyslala své inspektory.

Po společné podrobné prohlídce a zjištěných skutečnostech si pracovníci veterinární správy případ převzali. Zboží zajistili a rozhodli o znehodnocení živočišných výrobků pomoci modré potravinářské barvy a následné likvidaci v asanačním podniku.

Zásilka deseti tun problematického masa se tak díky spolupráci obou kontrolních složek ke koncovým spotřebitelům nedostala.



por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky