CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 27.02.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Nelegální hazard celníci trestají

Pět technických herních zařízení v hodnotě 450 tisíc korun, dále 13 klíčů od těchto automatů a hotovost určenou k výplatě výher ve výši 28 160 korun zajistili celníci v centru Kadaně. 

V uplynulých dnech provedli ústečtí celníci v jednom „klubu“ kontrolu zaměřenou na dodržování zákona o hazardních hrách. Během kontroly zjistili, že jsou zde provozována technická herní zařízení, založena na kombinaci náhodného, znalostního a dovednostního principu. 

Odhalená zařízení označená „ARTUSEN“ byla ale provozována ilegálně, tedy v rozporu se zákonem o hazardních hrách. Celníkům nebyla předložena žádná povolení potřebná k legálnímu užívání herních technických zařízení, automaty tak celníci zadrželi a přemístili do střeženého skladu.

Provozovateli klubu a nelegálních herních automatů hrozí nejen propadnutí zařízení, ale také pokuta až do výše 50 milionů korun

Dozorová činnost celních orgánů nad provozováním hazardních her zahrnuje jak kontroly těch legálních, provozovaných na základě povolení, ale především těch nelegálních, které je mnohdy velmi složité odhalit. 

V loňském roce provedli ústečtí celníci v oblasti hazardu 47 kontrol, porušení zákona zjistili v 36 podnicích. Nedostatky plynuly zejména z neplnění povinností provozovatelů (např. neprovádění identifikace návštěvníků) a umístění reklam na budovách s herními prostory. Odhalili také dvě nelegální herny. 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky