CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 10.11.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Noční honička ulicemi Trmic

Opilý řidič ujížděl před hlídkou ústeckých celníků, po pár minutách stíhání jej celníci zadrželi.

V úterý krátce před půlnocí zastavovala mobilní hlídka celníků, v rámci silniční kontroly na stanovišti v Trmicích na Ústecku, pomocí světelného terče vozidlo zn. Renault Trafic, s českou registrační značkou. Řidič nerespektoval pokyn k zastavení vozidla, naopak úhybným manévrem objel jednoho z členů hlídky, sešlápl plyn a začal ujíždět. 

Hlídka se okamžitě pustila do pronásledování podezřelého vozidla. Řidič na modré majáky a zvukovou signalizaci nereagoval a hlídce dál ujížděl, přitom svojí nebezpečnou jízdou ohrožoval další účastníky silničního provozu. Po pár minutách se celníkům ujíždějící vozidlo podařilo bezpečně zastavit. Řidiče i spolujezdkyni vyzvali k vystoupení z vozu, aby provedli bezpečnostní prohlídku a kontrolu vozidla. Prohlídky byly negativní. Muž na dotaz hlídky, proč na výzvu nezastavil, odpovídal nesrozumitelně a jevil patrné známky požití alkoholu či omamných a psychotropních látek. 


Celníci proto na místo přivolali policejní hlídku, která provedla jednačtyřicetiletému řidiči dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem. Alkohol tester mu naměřil hodnotu 2,41 promile. Muž čelí podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest či zákaz činnosti.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky