CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 29.02.2024


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Dodávka převážela závadné maso

Celkem 370 kilogramů masných výrobků přepravovaných bez dokladů a v nevhodných podmínkách objevili ústečtí celníci v dodávce při silniční kontrole. 

Mobilní hlídka ústeckých celníků si v uplynulých dnech vytipovala na dálnici D8 u obce Řehlovice na Ústecku ke kontrole malé nákladní vozidlo Iveco Daily, českého dopravce.

Při kontrole nákladového prostoru celníci nalezli v papírových krabicích různé druhy drůbežího masa. Vozidlo ale nebylo vybaveno chladírenským zařízením. K masu řidič ani nepředložil žádné doklady, jen uvedl, že zboží naložil někde u Prahy a má ho dovézt do Chomutova a Ústí nad Labem.

Vzhledem k chybějícím dokladům o původu zboží a důvodnému podezření, že byly produkty převáženy v nevhodných podmínkách, informovali celníci o nálezu krajskou veterinární správu. Inspektoři na místě určili, že se jedná o 324 kg kuřecího masa, 30 kg kachního masa a 3 kg krevet. Živočišné produkty znehodnotili modrou barvou a nařídili jejich likvidaci v kafilérii. 

Vozidlo bylo navíc přetížené. Kontrolní váhy naměřily překročení nejvyšší povolené hmotnost vozidla o 1050 kilogramů. Za tento přestupek celníci uložili řidiči na místě pokutu ve výši devět tisíc korun a nařídili mu přeložení vozidla před dalším pokračováním v jízdě. 

Celní správa ČR a Státní veterinární správa si vzájemnou spolupráci v oblasti ochrany spotřebitelů před nebezpečným veterinárním zbožím pochvalují, funguje velmi dobře a efektivně.

por. Jiří Nejedlý, DiS.,
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky