CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 15.05.2024


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Kontrolní akce byla úspěšná

Bezmála stovka zkontrolovaných vozidel, zajištěné padělky, minerální oleje, cigarety a další přestupky, to je výsledek kontrolní akce ústeckých celníků na dálnici D8.

V uplynulých dnech se na dálnici D8 nedaleko Petrovic uskutečnila kontrolní akce celního úřadu, zaměřená na nelegální přepravy zájmového zboží. Do akce se kromě hlídek mobilního dohledu zapojili i psovodi se služebními psy vycvičenými na vyhledávání tabákových výrobků a drog.
     
Při kontrole dodávkového vozidla Mercedes Benz německé imatrikulace celníci v útrobách nákladového prostoru objevili zboží, podezřelé z porušování práv duševního vlastnictví. Jednalo se o 1 376 kusů plyšových hraček ochranných známek Hello Kitty, Paw patrol, Pikachu, Peppa pig, panenek Frozen či klíčenky Audi a BMW. Hodnota zajištěného zboží, vyčíslená v ceně originálních výrobků, dosáhla téměř jeden milion korun.

Celníci odhalili i nadlimitní přepravy vybraných výrobků, resp. minerálních olejů a cigaret. Ve třech dodávkových vozidlech s rumunskou registrační značkou jedoucích z Německa směrem na Prahu přepravovali cizinci v celkovém součtu 36 plastových barelů a jeden 200 litrový sud s pohonnými hmotami. Celníci 1 145 litrů motorové nafty zajistili. 

Na kontrolu bulharské dodávky Mercedes Benz Sprinter směřující naopak do Německa celníci nasadili služebního psa Artuše, který označil nákladový prostor vozidla a zadní sedadlo.  Celníci následně objevili v úkrytech 15 kartonů (3 tisíce kusů) cigaret. Cigarety s bulharskými tabákovými nálepkami příslušníci celní správy také zajistili.

Dále celníci odhalili 10 řidičů, kteří neměli uhrazen dálniční poplatek. Za tento přestupek vybrali na pokutách 22 tisíc korun. Rovněž kontrolovali evidované nedoplatky za neuhrazené dopravní pokuty. Od 18 dlužníků vyinkasovali na místě nedoplatky v souhrnné výši téměř 40 tisíc korun. 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky