CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 24.04.2024


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Nejprve padělky a pak nelegální herna

Zatímco jedno odpoledne zajistili ústečtí celníci při silniční kontrole padělky obuvi, druhý den vpodvečer zasahovali v nelegální herně, kde zadrželi kvízomaty i hotovost.

V minulém týdnu si celníci vytipovali na dálnici D8 u Lovosic ke kontrole osobní vozidlo VW Sharan s polskou registrační značkou, aby prověřili, zda v něm není převáženo zboží uniklé celnímu dohledu či vybrané výrobky (např. lihoviny, cigarety). Při kontrole zavazadlového prostoru objevili obuv, u které vzniklo důvodné podezření, že se jedná o zboží porušující některá práva duševního vlastnictví. V kartonových krabicích se nacházelo 12 párů sportovní obuvi a 36 párů pantoflů zn. Nike, které zpracováním, balením i cenou neodpovídaly originálním výrobkům. Celníci padělky a napodobeniny obuvi v hodnotě téměř 50 tisíc korun, vyčísleno v ceně originálů, zajistili a převezli do skladu. Dvaapadesátiletého cizince čeká správní řízení. 

Následující den svedli celníci úspěšný boj také s nelegálním hazardem. V chomutovské provozovně typu pohostinství zadrželi tři technická herní zařízení ARTUSEN v hodnotě 270 tisíc korun, k jejichž provozování nebyla udělena patřičná povolení. K tomu ještě 15 klíčů a hotovost ve výši 1 700 Kč. Zadržené automaty byly převezeny do skladu celní správy. Provozovateli hrozí pokuta ve správním řízení až do výše 50 milionů korun.      

por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky