CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Zlínský kraj
Zarámí 4463
762 34 Zlín

V Zlíně 29.11.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Zlínský kraj

Uzavření provozovny v Uherském Brodu

Neplnění zákonných povinností mělo nepříjemné důsledky pro provozovatele vinotéky v Uherském Brodu. 

Při kontrole pracovníků Celního úřadu pro Zlínský kraj bylo zjištěno několik závažných porušení zákona, která měla za následek uzavření samotné provozovny. V letošním roce se jedná ve Zlínském kraji již o druhý obdobný případ.

V rámci kontroly byla zjištěna nejen prodejní činnost v rozporu se zákonem o Elektronické evidenci tržeb, ale i skladování lihovin neopatřených kontrolní páskou pro značení lihu.

Celní úřad si z toho důvodu dovoluje upozornit spotřebitele, že i po více než pěti letech od uplynutí tzv. „metanolové aféry" hrozí reálné nebezpečí výskytu lihovin neznámého původu na obchodním trhu.

I přesto, že Celní správa České republiky striktně uplatňuje svá zákonná oprávnění nejen ve snaze zamezení daňovým únikům, ale i ve snaze ochránit konečné spotřebitele, je ze strany konečných spotřebitelů lihovin nezbytné se vyvarovat nákupu a konzumace podezřele levných lihovin zejména neopatřených platnou kontrolní páskou, jejíž pravost je možné jednoduchým způsobem ověřit pomocí elektronicky čitelné verze individuálního kódu (QR kód).  


por. Mgr. Dušan Janiš
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Zlínský kraj
tel: +420 577 054 217
mobil: +420 724 431 118
fax: +420 577 054 209
e-mail: d.janis@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky