CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 10.01.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci váží

Celní ředitelství Brno sděluje, že dnem 1. 1. 2005 začali celníci v blízkosti státní hranice u hraničních přechodů Břeclav-dálnice, Mikulov a Velká n/Veličkou využívat funkčních stacionárních vah k vážení vozidel.

Vážení bude prováděno soustavně, nikoliv však nepřetržitě, ve dnech pondělí – pátek. V ostatní dny namátkově. Tato kontrolní činnost nebude součástí hraničního odbavení a bude prováděna na místech dohodnutých s Policií ČR tak, aby nebylo narušeno hraniční odbavování. I přes skutečnost, že stacionární vážní systém je možný pouze po snížení rychlosti na 15 km/hod., budou celníci soustavně vážit tak, aby z důvodů vážení nedocházelo k nárůstu čekacích dob.

Kromě těchto stacionárních vah budou celníci na kterémkoliv místě využívat i mobilních vah, které mají téměř půl roku k dispozici a které jsou rovněž intenzivně využívány.

Účelem těchto vážení je snaha zamezit pohybu přetížených nákladních automobilů, které z tohoto důvodu způsobují nepředstavitelné škody na komunikacích ČR a navíc z důvodu zhoršení jejich technického stavu se stávají i smrtelnou zbraní v silničním provozu.

 


JUDr. Jaroslav Moravec 
tiskový mluvčí CŘ Brno  tel.: 545549282  fax: 545573526  mobil: 725009081  e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky