CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 31.03.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Břeclavští celníci odhalili falzifikáty obuvi

Břeclavští celníci předali v těchto dnech orgánům činným v trestním řízení návrh na zahájení trestního stíhání dvou osob čínské národnosti, které organizovaly nelegální dovoz sportovní obuvi označené markanty a logem ochranné známky adidas a PUMA. Jedná se o podezření ze spáchání trestného činu porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu. Stalo se tak na základě náročného pátrání i v zahraničí.

Koncem září loňského roku celníci nalezli při důkladné kontrole ložné plochy kamionu slovenské imatrikulace celkem 1167 kartonů, tj. 14004 párů falzifikátů sportovní obuvi označené markanty a logem ochranné známky adidas a 248 kartonů, tj. 2967 párů obuvi označené markanty a logem ochranné známky PUMA. Slovenská přepravní společnost zajišťovala dopravu výše uvedené sportovní obuvi ze Slovenska přes hraniční přechod Břeclav – D2 pro příjemce se sídlem v Praze. Cena zajištěného zboží, odhadnuta znalcem, se blíží částce téměř 27,5 milionů Kč.

I tento případ dokazuje opodstatněnost provádění namátkových kontrol nad pohybem zboží po území České republiky po jejím vstupu do EU. Jako jeden z mála případů se celníkům podařilo vypátrat příjemce zboží.

 

  

JUDr. Jaroslav Moravec 
tiskový mluvčí CŘ Brno  tel.: 545549282  fax: 545573526  mobil: 602200748  e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky