CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 07.06.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Vyškovští celníci kontrolovali nákladní vozidla

Celníci základní skupiny mobilního dohledu Celního úřadu Vyškov provedli dne 6. 6. 2005 v době od 12,30 – 14,30 hodin v obci Manerov kontrolu vozidel zaměřenou na dodržování mezinárodní dohody ADR (tj. o přepravě nebezpečných látek), AETR (kontrola tachografů zaměřená na dodržování přestávek v řízení vozidel), vybraných výrobků (tj. minerálních olejů, piva, vína, lihu a tabákových výrobků) a povolení k dopravě. Jednalo se o běžnou kontrolu, kterých celníci tohoto mobilního dohledu provádějí několik denně na různých místech v působnosti Celního úřadu Vyškov.

V uvedené obci zkontrolovali celkem 14 vozidel a dokladů k nákladu, z toho 3 nákladních, 11 osobních. Nebylo zjištěno porušení žádné právní normy. Kontrola proběhla v naprosté shodě s právní úpravou, nebyla udělena žádná sankce.

Při těchto kontrolách se celníci zaměřují na přepravu předmětů kulturní hodnoty, vážení vozidel, odpadů, zbraní, omamných a psychotropních látek, kontrolu dálničních známek a další. Nejedná se ale o pravidelně prováděnou celní kontrolu a celní dohled nad přepravovaným zbožím. Jsou to vesměs nové kompetence, které celníci vykonávají po vstupu ČR do EU poté, kdy opustili hraniční celní přechody.


JUDr. Jaroslav Moravec 
tiskový mluvčí CŘ Brno  tel.: 545549282  fax: 545573526  mobil: 602200748  e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky