CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 10.06.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci odhalili padělky textilu

Celníci základní skupiny mobilního dohledu Znojmo prováděli namátkovou kontrolu vozidel na dálnici D1 dne 8. 6. 2005. Při kontrole průvodních dokladů kamionu bulharské imatrikulace zjistili, že na naše území dováží textilní zboží z Polska. Kamion byl podroben úplné vnitřní kontrole v prostorách Celního úřadu Jihlava.

Při této prohlídce bylo, kromě deklarovaného textilního zboží, objeveno i 1118 ks textilních výrobků (mikin s logem PUMA) v odhadnuté ceně více jak 300 tisíc Kč. Na toto zboží nepředložili řidiči žádné doklady. Z důvodu vážného podezření, že se může jednat o padělky, bylo toto zboží zajištěno. Předmětný kamion dovážel zboží z Bulharska do Polska, s částečným nákladem pro příjemce v Praze. V Polsku bylo všechno naložené zboží propuštěno do volného oběhu a získalo status Společenství.

Výše uvedené zboží bylo zajištěno do rozhodnutí, zda se jedná o padělky, či originály značky PUMA.

Tento případ dokazuje, že kontrola přepravovaného zboží, kterou celníci provádějí po celém území České republiky, je nutná bez ohledu na to, kde bylo zboží do příslušného celního režimu propuštěno.


JUDr. Jaroslav Moravec 
tiskový mluvčí CŘ Brno  tel.: 545549282  fax: 545573526  mobil: 602200748  e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky