CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 27.07.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci na Břeclavsku odhalili kamion s padělky

Břeclavští celníci z mobilního dohledu včera opět potvrdili, že velké množství padělků textilních výrobků i obuvi značek, jako např. FOX, RED BULL, CHANEL, PRADA a jiných, je kompletováno až na území České republiky. Při provádění kontroly kamionu bulharské imatrikulace v blízkosti hraničního přechodu Břeclav-D2 zjistili na ložné ploše kromě textilních výrobků uvedených v dokladech rovněž 1007 ks textilních výrobků a obuvi výše uvedených značek. Z důvodu podezření, že se jedná o falzifikáty bylo toto zboží zajištěno.

Řidič kamionu uvedl, že dováží textilní výrobky a obuv z Bulharska, přičemž část zboží měla příjemce ve Slovenské republice a zbytek byl pro příjemce v Praze. Všechno zboží propustili na území Společenství celníci ve Slovenské republice. Tuto skutečnost potvrzovaly i průvodní doklady.

Kromě specifikovaného zboží bylo v nákladu ukryto velké množství textilních kotoučů s nášivkami a štítky k označení zboží známých značek, jako např. PUMA, DIESEL, LACOSTE, S. OLIVER, LONSDALE, tedy jasný důkaz jejich dalšího použití na území ČR. Cena zajištěného zboží není dosud stanovena, rozhodně bude vyšší jak 500 tisíc Kč.

Zboží, které bylo deklarováno v průvodních dokladech, putovalo k příjemci, zboží navíc, které nebylo uvedeno v dokladech, bylo zajištěno a čeká na posouzení, zda se jedná o padělky.

Podobných případů, a to nejenom na dálnici, po vstupu České republiky do EU přibývá.


JUDr. Jaroslav Moravec
tiskový mluvčí CŘ Brno
tel.: 545549282
fax: 545573526
mobil: 602200748
e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky