CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 24.03.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Nelegální výroba alkoholických nápojů

     Celníci Celního ředitelství Brno se minulý týden podíleli na akci Policie ČR zaměřené na nelegální výrobu alkoholických nápojů na Hodonínsku a Uhersko Hradišťsku.
 V rámci této akce bylo provedeno 16 domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor. Výsledkem bylo zajištění 5560 litrů lihové tekutiny různé koncentrace a různých značek, např. borovička, rum, vodka, zelená apod., která byla vyrobena v rozporu s platnými předpisy. Daňový únik byl předběžně vyčíslen na 698897 Kč.
      Dále bylo zajištěno zařízení, které bylo při nelegální výrobě používáno, např. filtrační zařízení, tlakové hadice, úpravna destilované vody, kapalinová čerpadla, elektrická zátkovačka, větší množství kovových uzávěrů lahví různých barev a potisku, větší množství etiket na různé druhy alkoholických nápojů různých výrobců, větší množství koncentrátu různých druhů tresti a aroma používaných při výrobě alkoholických nápojů a poznámky, týkající se samotné výroby těchto nápojů.
      Případ byl předán k zahájení trestního stíhání policejnímu orgánu PČR pro podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

JUDr. Jaroslav Moravec
Tiskový mluvčí CŘ Brno
tel: 545549282
mobil: 602200748
fax: 545573526
e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky