CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 28.04.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Kontrola prodeje na tržnici

         Hned dvakrát byli jihomoravští  celníci úspěšní při namátkových kontrolách, prováděných na tržnici v územním prostoru hraničního přechodu Hatě v tomto  týdnu.
         V prvním případě zjistili nezákonný prodej 263 ks hudebních nosičů CD a 243 ks nosičů DVD s obrazovým záznamem. U zboží, prodávaného vietnamskou státní příslušnicí - vzniklo důvodné podezření, že se jedná o zboží porušující autorská práva. Následovalo zajištění předmětného zboží v odhadnuté ceně téměř 200 tisíc Kč. Prodávající osoba byla předána Policii ČR k zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu porušování autorského práva a práv souvisejících s právem autorským.
         Ve druhém případě se zúčastnili kontrolní akce, organizované pracovníky ČOI Brno. Tentokráte se zaměřili za prodej textilních výrobků, jevících známky padělků známých značek. Skupina asi 15 lidí provedla kontrolu 7 stánků, při které došlo k zajištění 1525 ks textilních výrobků (např. mikin, triček, bund, souprav, opasků značek, jako např. adidas, PUMA, NIKE, apod.) v odhadnuté ceně téměř 1,7 mil. Kč. I tentokráte byly zajištěny potisky, loga, samolepky svědčící tomu, že zboží je opatřeno falsifikátem značky až na stánku. Jako už tradičně, u této komodity se nepodařilo zajistit prodávajícího.
 Předmětné zboží je zajištěno v prostorách ČOI Brno. Po provedení správního řízení budou inspektoři rozhodovat o dalším jeho možném využití.     

XXXXX YYYYY
Tiskový mluvčí CŘ Brno
tel: 545549282  mobil: 602200748
fax: 545573526
e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky