CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 05.11.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Brněnští celníci objevili dodávku s nákladem padělků

Již od srpna tohoto roku provádí příslušníci Celního ředitelství Brno stálý kontrolní dohled na tržnicích v Olomoucké ulici v Brně. Dne 4. 11. 2009 v odpoledních hodinách prováděla hlídka mobilního dohledu Celního úřadu Brno kontrolní činnost v areálech obou tržnic a v přilehlém okolí.

Při pochůzce po parkovišti v areálu na Olomoucké ulici 61 si celníci mezi zaparkovanými vozidly povšimli otevřené dodávky Peugeot Boxer a osoby manipulující se zbožím.  Ta po spatření hlídky vozidlo uzamkla, zahodila klíče a dala se na útěk. Byla však zadržena a klíče nalezeny. Po otevření nákladového prostoru se ukázalo, že je naplněn zbožím opatřeným ochrannými známkami světově známých výrobců (Puma, Nike, Adidas, Diesel, DC Shoes, Armani, Dolce & Gabbana a další). Jednalo se převážně o textilní zboží a v menší míře také o obuv a opasky. Celková odhadnutá škoda způsobená majitelům ochranných známek by v případě potvrzení, že se jedná o padělky, činila 2.646.600,-Kč.

Zadržená osoba, muž vietnamské národnosti, byla předvedena k výslechu a bude s ní zahájeno správní řízení ve věci užívání klamavých obchodních praktik. Za klamavé obchodní praktiky je považováno také skladování výrobků porušujících některá práva duševního vlastnictví za účelem jejich nabízení či prodeje. Zboží bylo zajištěno a s největší pravděpodobností ho čeká likvidace.


Por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky