CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 04.02.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Brněnští celníci objevili dodávku s nákladem padělků

Opuštěnou dodávku s nákladem pravděpodobně padělaného zboží objevili včera odpoledne brněnští celníci na parkovišti v areálu tržnice na Olomoucké ulici 65 v Brně.

Tak jako jindy v rámci standardní kontrolní činnosti procházeli příslušníci mobilního dohledu Celního úřadu Brno touto tržnicí, když si na parkovišti povšimli dodávky bez registrační značky. Při bližším ohledání zjistili, že vozidlo má otevřené pravé přední dveře, ale žádná osoba – řidič či majitel - se v okolí nenachází. Vzhledem k podezření, že by se mohlo jednat o další z „příručních“ skladů místních prodejců, celníci dodávku podrobili důkladné kontrole.

V nákladovém prostoru nalezli celkem 429 kusů zboží označeného různými ochrannými známkami např. Diesel, Horsefeathers, ESPRIT, ADIdas. Jednalo se o textil, kabelky a hodinky. Celková hodnota zboží byla předběžně vyčíslena na tři čtvrtě milionu korun. Z důvodu podezření, že je zboží označeno ochrannými známkami neoprávněně, bylo zajištěno.

Vzhledem k absenci registrační značky na vozidle se celníci pokusili o bližší identifikaci za pomoci VIN kódu. Ten však byl zbroušený a nečitelný. Z těchto důvodů se tedy zatím nepodařilo zjistit případného majitele vozidla ani zboží.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky