CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 15.03.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Brněnští celníci objevili úkryt s padělky za 6 milionů

Stánek a tajné prostory plné zboží podezřelého z padělání ochranných známek objevili v sobotu odpoledne celníci v areálu tržnice na Olomoucké ulici 65 v Brně.

V rámci standardní kontrolní činnosti procházeli příslušníci mobilního dohledu Celního úřadu Brno touto tržnicí. V jedné hale si všimli stánku, který nebyl uzamčen. Po nahlédnutí dovnitř zjistili, že je místo opuštěné, ale nachází se zde větší množství zboží označeného ochrannými známkami. Při důkladném ohledání tohoto prostoru objevili tajný vchod za zrcadlem ve stěně stánku. V úkrytu za dvojitou stěnou byly uskladněny krabice s opasky a kabelkami také označené ochrannými známkami.

Největší překvapení však na celníky čekalo až po sejmutí textilu rozvěšeného po stěnách stánku. Za tričky a mikinami bylo zamřížované okno vedoucí do velmi úzké uličky mezi skladovými halami. Jeden z celníků se za pomoci kolegů doslova vsoukal do tohoto prostoru. V uličce a částečně i pod stánkem byl vyhlouben prostor, v němž byly ukryty pytle s dalším zbožím. Jak se později ukázalo opět s ochrannými známkami.

Na tomto místě zajistili celníci celkem 812 kusů textilu, 50 kusů kabelek, 1.025 kusů opasků, 3.349 párů ponožek, 3 páry bot a 8 kusů peněženek. V případě, že by se jednalo o originály, celková hodnota zboží by činila více než šest milionů korun. S podnájemcem stánku bude zahájeno správní řízení, v jehož důsledku mu hrozí až pětimilionová pokuta. 

        

                                       


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky