CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 20.09.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Brněnští celníci odhalili nový způsob ukrývání padělků

    Pravděpodobně padělané zboží v hodnotě půldruhého milionu korun objevili celníci v tajném úkrytu na tržnici v Olomoucké ulici v Brně.

    V neděli v odpoledních hodinách procházeli v rámci rutinní kontrolní činnosti příslušníci brněnského celního úřadu prodejní halou na tržnici. Namátkově zkontrolovali jeden z otevřených prodejních stánků. Běžnou kontrolou zjistili, že se zde nenachází žádné zboží, které by porušovalo některá práva duševního vlastnictví. Vietnamská prodejkyně však v průběhu kontroly utekla, což bylo celníkům podezřelé.

    Podrobili tedy prodejní stánek důkladné prohlídce. Jeden z celníků si přitom všimnul, že na stropě jsou přidané navíc dvě zářivky a liší se od ostatních. Zjistil, že maskují poklop ve stropu stánku vedoucí pod střešní konstrukci haly. V tomto úkrytu celníci zajistili 723 kusů textilu, 20 párů bot a 64 kabelek označených ochrannými známkami. Hodnota originálního zboží byla vyčíslena na 1.548.000 korun.

    S nájemcem prodejního místa bude z důvodu podezření z porušování zákona o ochraně spotřebitele zahájeno správní řízení, v jehož důsledku mu hrozí pokuta až do výše pěti milionů korun. 

                    video ke stažení                                                video ke stažení  


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky