CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 23.07.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celní úřady úspěšně pokračují v kontrolách

    Šest nelegálně pracujících cizinců a zajištěné zboží označené ochrannými známkami v celkové hodnotě jeden a půl milionu korun – to je včerejší výsledek kontrol provedených celními úřady v působnosti Celního ředitelství Brno.

    Hned ve čtvrtek ráno uspěli při kontrole nelegální zaměstnanosti celníci ze Žďáru nad Sázavou. Zkontrolovali jednu z řady staveb na Žďársku. Výsledkem bylo zjištění pěti Ukrajinců, kteří sice měli platné povolení k zaměstnání, ale určené pro jiné místo výkonu práce. Pracovali tedy v rozporu s podmínkami stanovenými v povolení. Případy byly předány příslušnému úřadu práce ve Žďáru nad Sázavou.

    Úspěšně skončila i kontrola Celního úřadu Brno. Na stavbě celníci zjistili Ukrajince, který také předložil platné povolení k zaměstnání, ale určené pro jiné místo výkonu práce. Případ byl předán příslušnému úřadu práce v Brně.

    V pozdních odpoledních hodinách pak příslušníci mobilního dohledu Celního úřadu Brno objevili otevřenou dodávku Peugeot Boxer na tržnici v Olomoucké ulici v Brně, která sloužila patrně jako příruční sklad padělaného zboží. Z registru vozidel byl zjištěn provozovatel dodávky. V nákladním prostoru se nacházelo 447 kusů textilu, 78 opasků, 23 kabelek, 19 hodinek a 76 párů bot označených ochrannými známkami. Celková prodejní hodnota originálů by činila přibližně 1.494.300 korun.

 

   

 


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky