CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 17.05.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci objevili úkryt plný padělků

    Padělky v hodnotě tři a půl milionu korun zajistili příslušníci Celního ředitelství Brno koncem minulého týdne na tržnici China Town v Hatích u Chvalovic.

    Ve čtvrtek si celníci procházející tržnicí všimli uzamčeného stánku, ve kterém se svítilo. Rozhodli se ho proto zkontrolovat. V ten moment ze stánku vyšel muž a chtěl zamknout. Celníci ho vyzvali, aby stánek opět otevřel a umožnil jim ho zkontrolovat. Muž výzvy uposlechl. Uvnitř celníci našli 990 kusů textilního zboží a 21 párů obuvi, vše označené ochrannými známkami LACOSTE, DIESEL, ED HARDY, DC SHOES a dalšími. Hodnota byla vyčíslena na 1.400.000 korun.

    V neděli při obchůzce jeden z celníků zjistil, že mezi vystaveným zbožím na pultě stánku leží i dvě kabelky s logem GUCCI. Po důkladné prohlídce celníci zjistili, že jedna strana stánku je pravděpodobně kratší. Následně objevili tajný úkryt za dvojitou stěnou. Vchod byl maskován policemi se zbožím. V úkrytu celníci našli celkem 153 kusů kabelek, šátků, čepic a jiných oděvních doplňků označených ochrannými známkami luxusního zboží PRADA, GUCCI, LOUIS VUITTON, GUES, VERSACE, CHANNEL a další. Prodejní hodnota originálů by činila přibližně 2.100.000 korun.

    Veškeré zboží celníci zajistili. Vzhledem k tomu, že na stáncích byli přítomni prodejci (pachatelé), policejní orgán Celního ředitelství Brno zahájí trestní prověřování.

    
    




 Video ke stažení

 


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky