CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 09.06.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci přistihli padělatele a jeho společníka

    Dva pachatele, tisíce pravděpodobně padělaných CD a DVD, obuv a textil odhalili celníci v Hatích a Hevlíně na Znojemsku.

    V dubnu tohoto roku celníci odhalili ve Znojmě padělatele přímo při výrobě nelegálních kopií CD a DVD. Zajistili přes čtyři tisíce již vypálených nosičů, počítače, vypalovačky a další příslušenství potřebné k této činnosti. Následně zahájili trestní prověřování ve věci trestného činu porušování autorských práv a práv k ochranné známce.

    V rámci operativně-pátrací činnosti celníci počátkem května zjistili, že muž v nelegální činnosti pokračuje. Začal spolupracovat s osobou, která měla kontakty na dodavatele tohoto druhu zboží. Na přelomu minulého a tohoto týdne příslušníci Celního ředitelství Brno se souhlasem státního zástupce provedli prohlídky prostor a pozemků na tržnici v Hatích, v Hevlíně a také kontrolní nákup pro zajištění důkazního materiálu. Stánky, ve kterých bylo zboží skladováno a uváděno do oběhu, měly být oficiálně prázdné.

     Na kontrolovaných místech bylo zajištěno celkem 4.046 kusů CD a DVD a 120 kusů/párů textilu a obuvi. V případě, že by se jednalo o originály, by celková hodnota zboží činila přibližně 2.773.000 korun. V případě prokázání trestného činu hrozí oběma mužům propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty a trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let.

 

  
  
video ke stažení

 


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky