CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 30.07.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci zajistili nekolkované cigarety a padělaný textil

    Padělané zboží v hodnotě větší než jeden milión korun a 22.600 kusů nekolkovaných cigaret zajistili včera brněnští celníci.

    Krátce před polednem si při kontrolní obchůzce na tržnici v Olomoucké ulici hlídka celníků z brněnského úřadu všimla muže prchajícího z parkoviště. Při bližším ohledání celníci našli zaparkovanou dodávku Volkswagen, která měla pootevřené boční dveře. Po prověření registrační značky vozidla zjistili, že je vedena ke Škodě Forman.  Po té zkontrolovali nákladní prostor vozidla a zjistili, že se uvnitř nachází celkem 669 kusů textilního zboží označeného ochrannými známkami la coste, adidas, dc shoes, diesel a dalšími. Celková prodejní hodnota by v případě originálů činila přibližně 1.183.200 korun.

    Téhož dne kontrolovala hlídka mobilního dohledu Celního ředitelství Brno na dálnici D2 – Lanžhot vozidla jedoucí ve směru na Brno. Krátce po poledni zastavila ke kontrole i vozidlo Volkswagen Transporter, ve kterém cestovali tři muži. Dle jejich tvrzení převáželi pouze své osobní věci. Prohlídkou vozu však celníci zjistili, že se v něm nachází kartonová krabice a uzamčený plastový box; k těmto předmětům se však nikdo z cestujících nehlásil. Dle výpovědi řidiče měli věci údajně patřit muži, který ještě zůstal v zahraničí a bude se vracet později. Po jejich otevření se ukázalo, že jsou plné kartonů nekolkovaných cigaret různých značek – LM blue label, LM red label, Marlboro mentol, Davidoff slims a Gitanes. Celníci zde našli celkem 113 kartonů cigaret. Únik na cle a daních byl vyčíslen celkem na 76.867 korun.

     
     


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky