CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 15.11.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Jihlavští celníci zadrželi na D1 kamiony s municí

        Dva srbské kamiony převážející více než milion kusů střeliva v hodnotě přes šest milionů korun zadrželi jihlavští celníci na počátku víkendu na dálnici D1.

        V pátek odpoledne kontrolovala hlídka mobilního dohledu Celního úřadu Jihlava vozidla v prostoru odstavného parkoviště Pávov na 112 kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Zkontrolovala i dva kamiony se srbskou státní poznávací značkou. Z dokladů celníci zjistili, že se jedná o náklad střeliva pro ruční palné zbraně směřující ze Srbska do Německa a dále pak do Ruska a Pákistánu. Vzhledem k tomu, že řidiči nepředložili nezbytné povolení Policejního prezidia ČR k průvozu tohoto nákladu, byly kamiony zajištěny na Celním úřadu Jihlava.

        V součinnosti s Policií ČR celníci provedli úplnou vnitřní kontrolu nákladového prostoru obou kamionů. Zjistili, že se jedná konkrétně o střelivo do malorážek, pistolí, automatických pušek a kulometů. S oběma řidiči zahájila Policie ČR z důvodu podezření ze spáchání správního deliktu řízení, v jehož důsledku jim hrozí pokuta do výše jednoho milionu korun.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky