CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 11.06.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Louis Vuitton z Hatí

    Kabelky označené ochrannou známkou Louis Vuitton zajistili včera příslušníci Celního úřadu Brno na parkovišti tržnice China Town v Hatích u Chvalovic. Prodejní hodnota originálů je odhadována na 14 milionů korun.

    Ve čtvrtek večer příslušníci mobilního dohledu prováděli monitorovací činnost v prostoru tržnice China Town a na přilehlých parkovištích. V průběhu večera si hlídka všimla vozidla VW Multivan, které přijelo na parkoviště a zastavilo nedaleko vchodu do tržnice. Ve chvíli, kdy řidič vypnul motor a chtěl vystoupit, vyzvala ho hlídka k předložení dokladů totožnosti. Na dotaz, zda veze nějaké zboží, muž odpověděl, že má ve voze pouze několik tašek.

    Celníci vozidlo zkontrolovali. V prostoru mezi zadními sedadly našli kartony se zbožím, jednalo se o 351 kusů kabelek s ochrannou známkou Louis Vuitton. Tato značka patří mezi ty nejluxusnější a ceny originálů se pohybují v řádech desetitisíců korun. Prodejní cena zajištěného zboží by tak v případě originálů činila přibližně 14.040.000 korun.

    Celní ředitelství Brno zahájí trestní prověřování ve věci podezření ze spáchání trestného činu porušování práv k ochranné známce a jiným označením. Pachateli hrozí propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty, zákaz činnosti a trest odnětí svobody až na dva roky.

 

    

 


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky