CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 24.09.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Padělky hodinek téměř za deset milionů

    Pravděpodobně padělky luxusních náramkových hodinek v hodnotě téměř deset milionů korun objevili příslušníci Celního úřadu Brno v tajném úkrytu na tržnici v Hatích.
    Ve čtvrtek dopoledne zaměřili celníci pozornost na tržnici CHINA TOWN v Hatích. Důkladné kontrole podrobili i prodejní stánek, kde již jednou padělky zajistili. Na pultu a dalších místech celníci našli 56 kusů náramkových hodinek označených ochrannými známkami  Emporio Armani, Diesel, Dolce Gabbana, Esprit.
    Poté celníci objevili tajný úkryt vyhloubený v podlaze prodejního stánku maskovaný prkny a přenosnou ledničkou. V něm bylo ukryto dalších 85 kusů náramkových hodinek nesoucích ochranné známky používané předními světovými výrobci luxusního zboží A. Lange a Sohne, Rado,  Breitling, Rolex, Bvlgary, Omega, Hublot, Mont Blanc, Cartier, Franck Muller, Porsche, IWC, Tag Heuer,  Audemars Piguet. Prodejní hodnota by v případě originálního zboží činila přibližně 9.923.000 korun.
    Vietnamská nájemkyně stánku vypověděla, že zboží z úkrytu jí nepatří. Stánek údajně dříve propůjčila i jiné osobě, která tam zboží zřejmě schovala. Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce zahájilo Celní ředitelství Brno trestní prověřování.

                                                         video ke stažení
                                 


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky