CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 28.06.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Padělky na Znojemsku za pět a půl milionu

    Padělky v hodnotě více než pět a půl milionu korun zajistili příslušníci Celního úřadu Brno a Znojmo koncem minulého týdne ve Znojmě a v Hatích.

    V pátek dopoledne se celníci zaměřili na tržnici ve Znojmě u Kauflandu. Při kontrole stánkového prodeje zde na dvou místech zjistili nabídku a prodej obuvi podezřelé z napodobení ochranné známky Crocs. Na stáncích se nacházelo celkem 712 párů obuvi, přičemž prodejní hodnota originálů by činila přibližně 1.995.000 korun.

    Téhož dne večer hlídka mobilního dohledu kontrolovala i tržnici CHINA TOWN v Hatích. Na parkovišti před tržnicí zaregistrovali otevřené dodávkové vozidlo Renault a muže, který z něj vykládal zboží. Celníci osobu vyzvali k prokázání totožnosti a následně zkontrolovali vozidlo. Našli v něm celkem 589 kusů textilu, opasků a brýlí označených ochrannými známkami Lacoste, Louis Vuitton, Armani, Dior, Versace, Gucci a dalšími. Prodejní hodnota originálního zboží byla odhadnuta na 3.175.000 korun.

    V neděli na tomtéž parkovišti příslušníci mobilního dohledu zkontrolovali dodávkové vozidlo Mercedes a muže, který v něm právě rovnal zboží. Muž u sebe neměl žádné doklady. Z tržnice poté přišla žena, které vozidlo patřilo, a prohlásila, že se jedná o jejího syna. Později přinesla jeho řidičský průkaz. Ve vozidle se nacházelo 340 kusů textilu a oděvních doplňků označených ochrannými známkami Ed Hardy, uHHugo Boss, Burberry, Hello Kitty a dalšími. Prodejní hodnota originálního zboží byla odhadnuta na 397.000 korun.

    Kontrolami dle zákona o ochraně spotřebitele zaměřenými na ochranu vnitřního trhu České republiky celníci odhalili a zajistili celkem 1.741 kusů/párů zboží, podezřelého z porušování některých práv duševního vlastnictví. Celková prodejní hodnota by v případě originálů činila 5.567.000 korun. 

    


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky