CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 10.05.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Zájem o padělky trvá

Padělky v hodnotě téměř tří milionů korun zajistili příslušníci Celního ředitelství Brno koncem minulého týdne v Brně, Hatích a ve Žďáru nad Sázavou.

Ve čtvrtek celníci kontrolovali provozovnu ve Žďáru nad Sázavou. Jednalo se o obchod s poměrně častou fluktuací nájemců. Na pultech tu byly vystaveny hračky, hodinky, ale i obuv, vše označené ochrannými známkami Hannah Montana, Hello Kitty, Pokémon, Lego, Crocs a dalšími. S ohledem na uvedené ochranné známky ve vazbě na výši prodejních cen celníci usoudili, že by se mohlo jednat o padělky, a zboží zajistili.

V sobotu příslušníci mobilního dohledu zkontrolovali dva předem vytipované kontejnery na tržnici v Olomoucké ulici v Brně. Tyto byly podezřelé, že slouží ke skladování a prodeji padělaného zboží. Ve vhodné chvíli, kdy byly kontejnery otevřeny, celníci zasáhli. Prodejci sice utekli, ale kontejnery zamknout nestačili. Uvnitř se nacházelo velké množství textilu, obuvi a opasků označené ochrannými známkami Diesel, Lacoste, Puma, Armani, Tommy Hilfiger apod.

V neděli celníci překvapili jednoho prodejce v tržnici China Town v Hatích u Chvalovic. Své zboží před nimi nestačil včas zabalit a ukrýt. Kabelky, peněženky a oděvní doplňky opatřené ochrannými známkami zvučných jmen Gucci, Louis Vuitton, Versace, Dolce Gabbana nabízel zcela otevřeně.

Kontrolami dle zákona o ochraně spotřebitele celníci odhalili a zajistili celkem 1.369 kusů/párů zboží, podezřelého z porušování některých práv duševního vlastnictví. Celková prodejní hodnota by v případě originálů činila 2.907.000 korun. 



          
  

 



 Video ke stažení


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky