CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 23.04.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Důkladná kontrola tržnice v Hatích

        Více než čtyři tisícovky kusů zajištěného podezřelého zboží v odhadované hodnotě vyšší než čtyři miliony korun byly výsledkem další z řady kontrol v tržnici v Hatích.

        V sobotu ráno vybaveni soudním příkazem k prohlídce celníci zahájili kontrolu tržnice v Hatích u Znojma. V rámci realizace v trestním řízení začali nejprve kontrolovat odstavená vozidla. V nich se také našla převážná část zboží zajištěného z důvodu podezření z porušování práv duševního vlastnictví. Následně celníci pokračovali prohlídkou samotné tržnice. Kontrole neušly ani oficiálně neprovozované stánky a obslužné prostory včetně toalet.

        Ve srovnání s předchozími kontrolami situace na tržnici doznala znatelných změn. Značně ubylo množství nabízeného „značkového“ zboží, které se z otevřených stánků přesunulo spíše do obslužných prostor a neprovozovaných prodejních míst. Na parkovištích prakticky vymizely vraky odstavených nepojízdných dodávek, zboží se nacházelo v běžných osobních vozech.

        Při kontrole celníci zajistili celkem 4 724 kusů či párů textilu, kabelek, obuvi a dalšího zboží. Odhadovaná prodejní hodnota originálů by činila přibližně 4 532 000 korun. V případě, že se prokáže, že se jedná o padělky, bude zboží s největší pravděpodobností zlikvidováno.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky