CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 26.06.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Honička na dálnici a statisíce cigaret

        Více než dvě stě tisíc cigaret našli jihomoravští celníci po stíhacích manévrech na dálnici D2 v havarovaném autě v těsné blízkosti hraničního přechodu se Slovenskem.

        Včera večer mobilní hlídka celníků monitorovala vozidla na dálnici D2 ve směru na Brno u hranic se Slovenskem. Krátce po deváté hodině večer si ke kontrole vytipovala vůz Škoda Octávia stříbrné barvy s českou registrační značkou. Vozidlo řídila osoba v kšiltovce, další lidé uvnitř nebyli.

        Celníci se za Octávií rozjeli s úmyslem ji zastavit na nedalekém odstavném parkovišti. Použili výstražná modrá světla, řidič vozidla však začal měnit směr a bránil jim v předjetí. Celníci použili i zvukovou signalizaci a nápis stop, ale bezúspěšně. Na vyžádání se vůz pokusila zastavit také Policie ČR u Hustopečí, kde došlo i k ohrožení zastavujícího policisty. U obce Blučina vozidlo sjelo z dálnice a opětovně na ni najelo ve směru na Břeclav. Před Břeclaví se policisté vozidlo pokoušeli opět zastavit.

        Celníci Octávii po celou dobu sledovali, její řidič však jel vysokou rychlostí, kličkoval a ohrožoval nejen sebe, ale i své okolí. U bývalého hraničního přechodu policie zatarasila cestu. Řidič stíhaného vozidla však bleskově sjel na odpočívadlo těsně před zátarasem. Ještě za jízdy z vozu vyskočil a utekl. Octávia nabourala do betonových laviček, naštěstí nedošlo ke zranění žádné osoby.

        Ve voze pak celníci našli 219 480 kusů nekolkovaných cigaret značky Jin Ling (10 974 krabiček). V případě jejich prodeje by stát přišel na cle a daních (spotřební daň a DPH) přibližně o půl milionu korun. Po zjištění údajů z registru vozidel celníci pokračovali v pátrání po řidiči havarovaného vozu.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky